Frequently Asked Questions

1. Hoe kan de lens correct ingesteld worden, indien deze in te stellen is?

Inhoud
    • Introductie
    • Lens types
    • Vocale lengte en iris
    • Hoe kan de lens ingesteld worden voor goede video kwaliteit

Introductie
    Er zijn camera’s met bepaalde specificaties waarbij de lens niet verwisseld kan worden. Er zijn ook camera’s waarbij het objectief verwisseld kan worden, zodat het mogelijk is verschillende lenzen voor deze camera te gebruiken. De lens is de belangrijkste factor voor de videokwaliteit. Elk lens type moet zorgvuldig bestudeerd worden zodat de beste videokwaliteit te behalen is.

Dit artikel introduceert de lenstypes en presenteert eenvoudige procedures voor het instellen van de lens.

Lens types
    Varifocal lens

Een varifocale lens is een cameralens met variabele brandpuntsafstand, waarbij de focus verandert als de brandpuntsafstand (en vergroting) verandert . Dit is anders dan een parfocal (“true”) zoom lens, waarbij de focus hetzelfde blijft als men met de lens inzoomt (brandpuntsafstand en vergroting verandert). Veel zogenaamde “zoom” lenzen, vooral in het geval van een camera met een vaste lens, zijn eigenlijke varifocus lenzen.

Er zijn twee soorten varifocus lenzen, met manual (handmatige) iris en met auto (automatische) iris.
    Een manual iris lens is het eenvoudigste type van de iris-controle lenzen waarbij de iris opening handmatig in een vaste positie gezet kan worden. Deze lenzen worden over het algemeen gebruikt voor toepassingen waarbij het licht niet verandert of waar de camera redelijk toegankelijk is en het licht meestal constant is. De lens is uitgerust met een ring op de body waaraan gedraaid kan worden om de lensopening direct te kunnen veranderen.

ACTi P/N PLEN-0201 PLEN-0202
    Grootte 1/3" 1/3"
    Type normaal IR
    Lensopening (F) 1.2 1.6
    Brandpuntsafstand 2.4~6 2.8~12
    Gezichtspunt (horizontaal) 111.3~47.1 102.2~23.7

Auto iris is een type lens die elektronisch gecontroleerd kan worden. Bij dit type lens kan de iris grootte aangepast worden aan verschillende lichtomstandigheden. Dat is vooral handig wanneer de lichtomstandigheden voortdurend variëren. De auto iris lens zorgt ervoor dat de camera de juiste instellingen heeft, zodat ongeacht de lichtomstandigheden de beste beeldkwaliteit ingesteld is.

ACTI P/N PLEN-0103 PLEN-0104 PLEN-0105 PLEN-0106 PLEN-0203 PLEN-0204 PLEN-0205
    Grootte 1/3" 1/3" 1/3" 1/3" 1/3" 1/3" 1/2"
    Type normaal normaal IR IR IR IR IR
    Lensopening (F) 1.0 1.4 1.0 1.3 1.3 1 1.6
    Brandpuntsafstand (f) 3.0~8 5.0~55 3.0~8.5 7.5~50 2.8~12 2.9~8.2 8~80
    Gezichtspunt (horizontaal) 36.8~94.3 61~5 94.2~33.5 90.5~33.6 102.2~23.7 95~35.6 46.6~4.7

Fixed-Focal Lens

Een lens met een vaste brandpuntsafstand (prime lens) is minder veelzijdig dan een zoomlens. Toch is de lens met een vaste brandpuntsafstand, als beide dezelfde brandpuntsafstand hebben, vaak van superieure optische kwaliteit, lichter van gewicht, kleiner van omvang en lager geprijsd. In vergelijking met een zoomlens, heeft een prime lens minder bewegende delen en deze is daardoor geoptimaliseerd voor een bepaalde brandpuntsafstand. Vanwege een minder ingewikkelde formule zijn er minder problemen met betrekking tot chromatische afwijkingen.

Hoe kan de lens ingesteld worden voor goede video kwaliteit?
    Stappen voor het instellen van een varifocus lens (manual iris)

Open de iris (C < > O) naar de maximale positie.
    Zoom (W < > T) tot u de gewenste hoek bereikt heeft.
    Pas de instelling aan (∞ < > N) om het beeld scherp te krijgen. Alleen objecten in de buurt van het deel waarop gefocust is, zijn nu scherp. Dit is normaal en zal worden verbeterd.
    Sluit de iris
    Open de iris langzaam, stel de iris in tot het minimum, totdat er geen geluid is.
    Op dat moment heeft het videobeeld de langste scherptediepte bij voldoende licht. Wanneer de iris groter ingesteld wordt, zal het videobeeld een mindere focus hebben met weinig scherptediepte. Houdt u er rekening mee dat, de iris lens verandert op momenten dat het donkerder wordt. U moet dit dan compenseren door licht te openen in de iris. Raadpleeg het diagram aan de rechterkant voor de relatie tussen iris en scherptediepte.
    Akkoord

Stappen om een varifocus lens (Auto Iris) in te stellen
    Zoom in op de gewenste kijkhoek van uw positie.
    Pas de functie aan voor het scherpst mogelijke beeld.
    Akkoord. (Iris grootte zal zich automatisch aanpassen aan het invallende licht)

Stappen om een fixed-focal length lens in te stellen
    Pas de functie aan voor het scherpst mogelijke beeld.
    Akkoord.

2. Hoe kan een EventHandler (evenementen handeling) op een IP camera ingesteld worden?

1-1 Introductie
    Een IP camera kan een actie uitvoeren zodra er activiteit is.
    Een voorbeeld van een actie is dat de IP camera een alarmgeluid geeft en een e-mail met foto’s stuurt, zodra er beweging gedetecteerd wordt.

De type activiteiten zijn:
    a. Motion Detection (bewegingsdetectie)
    b. Alarm Sensor ingang (DI)

De volgende acties kunnen dan uitgevoerd worden:
    a. Stuur bericht naar FTP
    b. Stuur bericht naar E-mail
    c. Trigger DO producten

1-2 Event handling type

1-2-1 Motion detectie naar FTP
    Als er een beweging gedetecteerd wordt, dan stuurt de IP camera een bericht naar de FTP server.

1-2-2 Motion detectie naar e-mail
    Als er een beweging gedetecteerd wordt, dan stuurt de IP camera een e-mail naar een e-mailaccount.

1-2-3 Motion detectie naar DO device
    Als er een beweging gedetecteerd wordt, dan stuurt de IP camera een herinnering naar het DO product (net zoiets als een alarm dat afgaat).

1-2-4 Alarm sensor naar FTP
    Wanneer de IP camera een alarmsignaal ontvangt, dan stuurt de IP camera een bericht naar de FTP server.

1-2-5 Alarm sensor naar e-mail
    Wanneer de IP camera een alarmsignaal ontvangt, dan stuurt de IP camera een e-mail naar een e-mailaccount.

1-2-6 Alarm sensor naar DO product
    Wanneer de IP camera een alarmsignaal ontvangt, dan stuurt de IP camera een herinnering naar het DO product (net zoiets als een alarm dat afgaat).

3. Hoe kan een IP camera teruggezet worden naar fabrieksinstellingen?

Reset procedure
    Stap 1: Zet de IP camera uit, door de voedingskabel te ontkoppelen.
    Stap 2: Druk de ‘Reset’ knop in en houdt deze ingedrukt, terwijl u de voedingskabel weer aansluit. Houdt daarna de ‘reset’ knop nog ca. 10 seconden ingedrukt, totdat de power led brandt. U kunt dan de knop loslaten, waardoor de unit opnieuw opstart met fabrieksinstellingen.

4. Hoe kan ingelogd worden op een IP camera?

Elke IP camera heeft een standaard IP adres waarop de camera benaderd kan worden. Voor de ACTi camera’s is dit 192.168.0.100.

1. Sluit de camera met de ethernet kabel aan op uw computer/laptop.
    2. Zorg dat uw computer in hetzelfde netwerksegment zit. (bijvoorbeeld 192.168.0.101)

3. Open een browser en ga naar 192.168.0.100
    4. Standaard is de username: admin en het wachtwoord: 123456

5. Hoe kan Motion detection (bewegingmelder) op een IP camera ingesteld worden?

Motion detection is een belangrijke functie voor security management. Hiermee kunt u video clips met beweging opnemen. Het kan veel opnamecapaciteit schelen en het is eenvoudig voor toekomstige event tracking.

Inhoudsopgave
    Hoofdstuk 1 Hoe kan motion detection op een ACTi IP camera ingesteld worden?
    1.1 Producten met trigger threshold
    1.2 Producten zonder trigger threshold
    1.3 Trigger interval: by condition

Hoofdstuk 1 Hoe kan motion detection op een ACTi IP camera ingesteld worden?
    De procedures voor het instellen van motion detection zijn verschillend voor producten met trigger threshold en producten zonder trigger treshold. Volg alstublieft onderstaande procedure voor het instellen van motion detection.

met trigger threshold zonder trigger threshold
    stappen

stap 0: richt de camera op de juiste hoek
    stap 1: gevoeligheid instellen

stap 0: richt de camera op de juiste  hoek
    stap 1: gevoeligheid/threshold instellen
    stap 2: toevoegen in het activiteitenscherm

laatste stap: trigger interval instellen
    (indien beschikbaar)

(indien beschikbaar)

instellen
    interface

Web-Configurator OK OK
    NVR NVR 3.0 NVR 2.0
    NVR 3.0

1.1 Producten met trigger threshold
    Stap 0: Richt de camera op de juiste hoek
    Stap 1: Gevoeligheid/threshold instellen
    Stap 2: Kijk naar het ‘Activity’ scherm (alleen beschikbaar in web configurator en NVR 3.0) en pas de sensiviteit en trigger threshold aan

In het ‘Activity’ scherm staan
    a.Verticale Activity staven:
    Dit geeft in deze bewegingsregio het percentage microblokjes aan waar activiteit is, gebaseerd op de momenteel ingestelde gevoeligheid. Blauwe staven geven de microblokjes aan waarbij wel activiteit gemeten is, maar waarbij motion event niet is geactiveerd. Rode staven geven de motion events aan die wel geactiveerd zijn. (Indien er meer dan één bewegingsregio is, geeft het default ‘activity’ scherm de status van alle bewegingsregio’s. U kunt dan wel klikken op elke regio om apart de status te bekijken.
    b. Horizontale threshold RED line:
    Als het percentage microblokjes met activiteiten deze lijn overschrijdt, wordt het motion event geactiveerd.

Stap 2-1. Toevoegen gevoeligheid
    Als geen of weinig microblokjes bewegingsactiviteit hebben bij een object dat beweegt, waarvan u een alarm wilt activeren, dan dient u de gevoeligheidsinstelling te verhogen. In sommige gevallen waarbij de beweging niet wordt gedetecteerd, kunt u de volgende acties ondernemen.
    a. Vergroot de objectgrootte van de gewenste beweging (de beweging kan wellicht niet gedetecteerd worden, omdat het object te klein is)
    b. Gebruik de motion sensor en sluit deze aan op de IP camera (Video motion detectie heeft zijn beperkingen. In zo’n situatie hebben we motion sensor nodig, omdat de motion trigger vertrouwt op andere invloeden – zoals de IR licht reflectie achter de bewegende objecten).

Stap 2-2. Stel trigger threshold in
    Stel daarna de trigger threshold in en bepaal het percentage microblokjes met bewegingsactiviteit om het alarm af te laten gaan. Trigger threshold* wordt bepaald door de grootte van het object en de grootte van het bewegingsgebied. U kunt beginnen met trigger threshold 1 en
    a. Vergroot trigger threshold als u denkt dat sommige events gefilterd moeten worden.
    b. Verklein trigger threshold als u denkt dat sommige events niet gefilterd moeten worden.

*Let op: Deze trigger threshold is NIET het percentage van de objectgrootte/motion detectie gebied; Normaliter is het stuk kleiner dan dat. Om het instellen te vereenvoudigen, begin dan met trigger threshold =1 en pas dit aan de hand hiervan aan.

1.2 Producten zonder trigger threshold
    Stap 1:

Stel de gevoeligheid in op 70. Voor ACTi bewegingsgevoeligheid instelling is 70 het getal waarbij:
    - De meest events gedetecteerd worden.
    - Normaal geluid (geluid ’s nachts, verandert licht) zal waarschijnlijk minder vaak een vals alarm detecteren.

Stap 2:
    Als de beweging GEEN event detecteert, verhoog dan de gevoeligheid (Let op: gevoeligheid hoger dan 70 kan een vals alarm geven). Als u dan nog steeds geen goede gevoeligheidswaarde kunt vinden, volg dan de onderstaande voorwaarden.
    a. Motion Events kunnen gedetecteerd worden, maar er zijn ook valse alarmen (Zie hoofdstuk een
    voor de definitie)
    b. Motion Events worden helemaal niet gedetecteerd
    Overweeg onderstaande acties
    c. Vergroot de objectgrootte van de gewenste beweging (het kan zijn dat de beweging niet wordt
    gedetecteerd omdat het object te klein is)
    d. Gebruik bewegingssensor en bevestig aan de IP camera (Video motion detectie heeft zijn
    beperkingen. In die situaties, hebben we de bewegingssensor nodig, omdat deze motion trigger
    vertrouwd op andere invloeden – zoals de IR licht reflectie achter de bewegende objecten).

Stap 3:
    Als er een vals alarm is gedetecteerd, verklein de gevoeligheid (Let op: gevoeligheid hoger dan 70 kan een vals alarm veroorzaken). Als u dan nog steeds geen goede gevoeligheidswaarde kunt vinden, volg dan de onderstaande voorwaarden.
    a. Motion Events kunnen gedetecteerd worden, maar er zijn ook valse alarmen (Zie hoofdstuk een
    voor de definitie)
    b. Motion Events kunnen NIET gedetecteerd worden nadat de gevoeligheid verlaagd is om de
    hoeveelheid valse alarmen te verlagen.
    Overweeg onderstaande acties
    a. Schakel het achtergrondgeluid , dat het valse alarm veroorzaakt, uit, door:
    - vergroten van het licht
    - anders (is afhankelijk van het type achtergrondgeluid)
    b. Gebruik bewegingssensor en bevestig aan de IP camera (Video motion detectie heeft zijn
    beperkingen. In die situaties, hebben we de bewegingssensor nodig, omdat deze motion trigger
    vertrouwd op andere invloeden – zoals de IR licht reflectie achter de bewegende objecten).

1.3 Trigger Interval: By condition
    Deze trigger interval is afhankelijk van uw applicatie. Als u het niet zeker weet, kunt u met 10 seconden starten. Dit kan voorkomen dat een aparte beweging (iemand die voor de deur wandelt) te veel alarm events kan detecteren.

6. Waar kan de correcte Dynamisch DNS op een camera ingesteld worden?

Stap 1:
    1. Allereerst kunt u een hostnaam aanvragen bij een DDNS service provider. U kunt een lijst van de
    DDNS service provider vinden in de Web Configurator.
    2. Bezoek www.dyndns.org.
    3. Klik op ‘Account’ knop om een nieuw account toe te voegen.

Stap 2:
    1. Klik op ‘Account’.
    2. Klik op ‘Create Account’.
    3. Controleer ‘I have read and agree to the Acceptable Use Policy above’.
    4. Vul uw naam in.
    5. Vul uw e-mailadres in.
    6. Vul uw wachtwoord in.
    7. Klik op ‘Create Account’.

Stap 3:
    1. Als u de account succesvol heeft aangemaakt, kunt u inloggen met uw wachtwoord.

Stap 4:
    1. Klik, nadat u heeft ingelogd, op ‘My Services’.
    2. Klik op ‘Add Host Services’.

Stap 5:
    1. Klik op ‘Add Dynamic DNS Host’.

Stap 6:
    1. Vul het Hostname veld in (bijvoorbeeld actidemo.dyndns.org).
    2. Klik op ‘Add Host’.
    3. DDNS succesvol aangemaakt.

Stap 7:
    1. Ga naar de Web Configurator.
    2. Klik op WAN Setting.
    3. Enable DDNS.
    4. Vul de Host Name in. (bijvoorbeeld actidemo.dyndns.org)
    5. Vul de User Name in.
    6. Vul het wachtwoord in.
    7. Klik op ‘Apply’.
    8. Klik op ‘Save and Reboot’.

Stap 8:
    1. Open Internet Explorer en vul http://actidemo.dyndns.org in.
    2. U zou nu het Web Configurator scherm op deze hostnaam moeten zien.

7. Waar kan de correcte Internet Tijd (NTP) op de IP camera ingesteld worden?

Stap 1: Instellingen in de web-configurator

Open de Web Configurator.
    Klik op “Date Setting” .
    Activeer SNTP / NTP-server.
    Voer het IP-adres in.
    Kies de Sync Time. Hiermee wordt de frequentie om de datum en tijd te synchroniseren met de NTP tijd bedoeld.
    Na het instellen klikt u op de knop “Apply”.
    Wanneer u de datum/tijd handmatig instelt, als de Video server is uitgezet en daarna weer aanzet, zal de datum/tijd resetten naar de standaard instellingen.

8. Wat is de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord om in te loggen op een IP camera?

Gebruikersnaam: admin
    Wachtwoord: 123456

9. Wat is nodig om een IP camera te monteren?

IP camera’s zijn er in veel verschillende varianten. Afhankelijk van het model kan een camera aan de muur, paal of aan het plafond worden gemonteerd. Bij elke camera vindt u op deze site een overzicht van de bevestigingsmaterialen. Klik hier voor een overzicht van de bevestigingsmaterialen.

10. Welke voeding heeft de IP camera nodig?

De PoE camera's worden vanwege Green IT zonder voeding geleverd. In de specificaties van het desbetreffende product staat omschreven welke voeding geschikt is. Deze voeding dient apart besteld te worden.

Zoeken

Op zoek naar specifieke informatie over onze producten?

Geavanceerd zoeken